Найцінніше масло троянди: застосування в косметології. Яке масло троянди корисне?

Домогтися красивої шкіри і здорових волосся можна різними способами, в тому числі і використанням масла троянди.

Роза і її полонить, вабливий аромат привертав і буде привертати до себе людей у всі часи. Така ніжна і в той же час велична троянда — знахідка для косметологів і парфумерів.

Застосування і користь ефірного масла троянди в косметології

Ефірне масло троянди з давніх часів вважалося у багатьох народів. Воно вважалося дуже цінним і корисним. Його сфера застосування настільки широка, що простіше описати області, в яких воно не застосовувалося.

У косметології в олії троянди особливе місце. Воно стоїть на чолі списку масел, що сприяють омолодженню шкіри, її швидкому загоєнню.

Ефірне рожеве масло використовується для ароматерапії, розслаблюючих ванн. Воно позитивно впливає на нервову систему, заспокоює її.

Ефірне масло троянди є афродизіаком, тому з його використанням слід бути надзвичайно уважним.

Прекрасне застосування для ефірної трояндової олії — масаж.

Масло який троянди корисне? З якою троянди роблять масло?

Існують кілька сортів троянди, які вирощують спеціально для отримання масла. Вони розрізняються за своїми властивостями, ароматом.

Сорти троянд, які використовуються для одержання олії:

  • Казанликська троянда
  • Біла казанликська троянда
  • Столистная троянда
  • Біла троянда
  • Червона троянда
  • Мускатна троянда
  • Дамаська троянда

У косметології дуже цінується мускатне масло і масло дикої троянди (яке складається з декількох масел). Чому саме ці масла? Тому що в них міститься найбільша кількість жирних кислот, які сприяють швидкій регенерації клітин епідермісу.

Масло казанликській троянди, в свою чергу, дуже сильно сподобалось парфюмерам завдяки своєму чарівному аромату. До речі, раніше воно носило назву масло «гюль».

Олія дамаської троянди активно застосовують для лікування багатьох захворювань жіночої частини і не тільки. Воно так само вважається надзвичайно корисною. За своїм зовнішнім виглядом дамаська троянда дуже сильно нагадує півонія.

Масло мускатної троянди, користь

  • Масло мускатної троянди — унікальне масло. Воно володіє супер-загоюючою, регенеруючою дією. Його активно застосовують не тільки в косметології, але і в медицині
  • В олії мускатної троянди міститься велика кількість жирних кислот, необхідних для нормального функціонування клітин шкіри. Тому її активно використовують в косметичних цілях для боротьби з навіть найбільш глибокими зморшками
  • Це масло — важка артилерія у боротьбі за жіночу красу і молодість. Регулярне його використання здатне надовго зберегти свіжий вигляд шкіри, її пружність та м’якість
  • Масло мускатної троянди чудово справляється з невеликими шрамами і порізами. Якщо на вашій шкірі є дрібні шрамики, то масло мускатної троянди буде для вас справжнім порятунком
  • Це масло надзвичайно корисно для нігтів. Воно робить їх міцними, білими. Розрівнює поверхню нігтьової пластини

Користь олії пелюсток дикої троянди

Масло має другу назву — «рідке сонце». Так його назвали за багатющу концентрацію в ньому корисних речовин.

Дика роза (шипшина) зібрала всі корисні речовини землі, води і чистого повітря дикої, незайманої природи. Воно збагачує шкіру вітамінами і мікроелементами, необхідними їй.

Масло дикої троянди підходить абсолютно для будь-якої шкіри. Але краще за все його використовувати саме для в’янучої, старіючої шкірі. Але якщо ваша шкіра втомилася від великої кількості косметики, надто холодного клімату і стресів, то масло дикої троянди обов’язково допоможе їй відновитися.

  • Чудове властивість масло в тому, що воно, маючи досить легку структуру, не закупорює клітини шкіри, тому його можна зі спокійною совістю використовувати в якості нічного крему
  • Досить двох або трьох застосувань цього масла для області губ, щоб позбутися від заєд
  • Аромат масла у дикої троянди не настільки сильний, щоб перебити інші запахи, тому його використовують навіть люди, які не переносять запах троянди з якихось причин

Користь олії дамаської троянди

  • Олія дамаської троянди має дійсно божевільний аромат. Далеко не кожен кущ троянди пахне так, як пахне це масло
  • Його використовують для ароматизації приміщень. Досить сильний афродизіак
  • Олія дамаської троянди, справжнє, дуже дороге. Найчастіше у продажу можна побачити не ефірне, а косметична олія дамаської троянди, розбавлене масло жожоба
  • Якщо ви побачите на полиці магазину саме таке масло, не поспішати розчаровуватися і проходити повз. Масло жожоба саме по собі дуже корисно, а в поєднанні з олією дамаської троянди дає чудовий результат

Підходить для старіючої шкіри, схильної до сухості, пігментних плям. Відмінно вирівнює колір обличчя. Дбайливо доглядає за шкірою навколо очей. Рекомендується для зони декольте.

Цікавий факт: олія дамаської троянди підхід для жирного типу шкіри. Воно не залишає сальних слідів, шкіра після нього не лисніє, а виглядає навіть більш матовою, ніж зазвичай.

Олія дамаської троянди, так само як і масло дикої троянди або шипшини застосовується в якості нічного крему. Воно живить шкіру, зволожує її.

Як використовувати масло троянди від зморшок?

Масло троянди від зморшок застосовується дуже і дуже давно.

  • Як вже було сказано вище, практично будь-який різновид рожевого масла ефективно бореться зі зморшками. Навіть самими глибокими (лобовими, носогубними)
  • Існує косметичний і ефірна олія троянди. Ефірне масло дуже ароматне, але його слід застосовувати з обережністю. Є великий ризик отримати опік шкіри. Ефірне масло завжди змішують з косметичним, так олія діє набагато м’якше
  • Косметичне масло абсолютно безпечно. Його можна застосовувати в чистому вигляді. Дуже часто косметичне масло троянди отримано шляхом змішуванням ефірної трояндової олії і якимось іншим косметичним маслом, не мають запаху (зародків пшениці, жожоба, наприклад)

Від зморшок рожеве масло застосовують таким чином:

  • Роблять різні маски, куди входять інші масла або інші компоненти
  • Застосовують у чистому вигляді

У чистому вигляді масло рожеве масло від зморшок використовувати просто:

  • Шкіру обличчя ретельно очищають від косметики та забруднень
  • Наносять за допомогою ватного диска масло на обличчя і розподіляють рівномірно
  • Чекають, поки масло вбереться, залишки видаляють чистим ватяним диском

Рожеве масло в суміші з іншими компонентами теж ефективно бореться зі зморшками. Масло троянди можна змішати з:

  • Маслом жожоба, зародків пшениці, маслом какао, персиковим маслом, оливковою
  • З продуктів харчування підійде вівсянка, сметана, яйце, глина

У складі будь-якої суміші масло проявить свої цілющі властивості. Достатньо всього пари крапель масла троянди, щоб побачити результат.

Як використовувати масло троянди для шкіри навколо очей?

Шкіра навколо очей дуже тонка, ніжна. Їй потрібен особливий догляд. Самий перші ознаки старіння проявляються саме на шкірі навколо очей у вигляді дрібних зморшок. Їх ще називають «гусячими» лапками.

Позбутися від таких зморшок не становить праці, якщо вони тільки почали з’являтися. Якщо зморшок вже багато, і вони з’явилися давно, то впоратися з ними допоможе тільки комплексний догляд.

Косметичний рожеве масло володіє саме такими властивостями, завдяки яким здатне усунути дрібні зморшки навколо очей, або ж зробити великі зморшки менш помітними.

Як застосовувати масло троянди для шкіри навколо очей — питання цікаве. Можна мазати шкіру навколо очей кілька разів в день цим маслом. Можна наносити олію на шкіру на ніч, а вранці прибирати залишки. Масло чудово вбирається в шкіру, тому обидва варіанти можливі.

Якщо є бажання, масло троянди можна змішати з іншими маслами, які також сприятливо впливають на стан шкіри навколо очей:

  • Маслом зародків пшениці
  • Кокосовим маслом (для цього краще брати рафінована, в іншому випадку запахи троянди і кокоса змішаються і вийде не дуже приємний аромат)
  • Персиковим маслом
  • Маслом жожоба
  • Касторовою (не беріть дуже багато касторової олії і не залишайте його на ніч, воно дуже важке, повіки можуть опухнути)
  • Оливковим
  • Мигдальним
  • Маслом волоського горіха

Як використовувати масло троянди для тіла?

Масло троянди чудово можна використовувати і в догляді за тілом.

Де саме використовують масло троянди

  • Масаж
  • Скраб
  • Обгортання
  • В боротьбі з розтяжками

Рожеве масло застосовують в якості масажного. Воно не тільки має яскраво виражену регенеруючу дію, але і є хорошим антистрессом, тобто розслабляє. А розслаблення тіла і розуму — запорука якісного масажу.

Його можна використовувати як окремо від інших масел, там і разом з ними. Для масажу рожеве масло змішують з маслом жожоба, абрикосовим, оливковою, персиковим.

Рожеве масло відмінно виступає в якості добавки до скрабу домашнього приготування. У такий скраб може входити морська моль, цукор, мелену каву, вівсянка, мед. Масло троянди пом’якшить дію скрабуючого елемента, при цьому поліпшивши результат від застосування скрабу.

Рожеве масло додають в скраби для додання пружності та еластичності шкіри. Також його можна додавати в антицелюлітні скраби.

У суміші для обгортань масло троянди також може міститися. Крім масло зазвичай використовують:

  • Кава
  • Гірчицю
  • Глину
  • Водорості (ламінарію)
  • Мед
  • Морську сіль
  • Шоколад
  • Какао

Якщо ваша мета — додання шкірі пружності, то для обгортання можна використовувати рожеве масло без додаткових інгредієнтів.

Застосування масла троянди для волосся

Масло троянди застосовується в першу чергу для зміцнення волосяної цибулини і додання волоссю блиску.

Воно діє на волосся дуже м’яко, обволікає його і захищає від шкідливого зовнішнього впливу.

Чим корисно мало троянди для волосся

  • Робить волосся блискучим
  • Прискорює ріст волосся
  • Усуває лупу
  • Нормалізує виділення шкірного сала, за рахунок чого усувається зайва жирність шкіри голови
  • Перешкоджає перетину волосся (якщо волосся вже посічені, то запобігає їх подальший перетин)
  • Усуває ламкість волосся
  • Робить волосся м’якими на дотик

З цього списку можна зробити висновок, що рожеве масло — справжня знахідка для підтримки здоров’я і краси волосся.

Багатьох мучить питання: «Як змивати масло троянди з волосся? Жирний від нього волосся?» . Насправді рожеве масло досить легке. В залежності від структури волосся і кількості оливи на них потрібно від однієї до двох промивок максимум. Волосся після нього не виглядають сальними, а навпаки довше залишаються чистими.

  • Використовувати рожеве масло для волосся можна як у складі інших масок, так і самостійно
  • Перед застосуванням масло нагрівають до 40 градусів на водяній бані, потім наносять або на кінчики, або на всю довжину
  • Волосся прибирають під шапочку для душу, а голову укутують рушником зверху
  • Тримають таку маску від 30 хвилин до декількох годин (можна навіть залишити на ніч). Змивають шампунем

Користь і застосування рожевого масла: поради та відгуки

Інна, 23 роки, Москва

З дитинства у мене сіклося волосся. Харчування було хорошим, гумками не користувалася. Сіклося і все тут. Стригла. Коли виросла, почала стригти гарячими ножицями, робила різні процедури по запевняю волосся, але все без толку. Подруга привезла з подорожі масло троянди, їй його там порадили купити. Коштувало воно не мало, але їй обіцяли просто божевільний результат. Спробувала я це масло наносити на волосся перед сном, а вранці змивати. Зробила 5 процедур. Волосся стали краще, але все ще досить сильно сіклося, хоч і менше, ніж до використання масла. Тоді зважилася останній раз обрізати кінчики, щоб продовжити користуватися маслом, адже воно перешкоджає перетину волосся. На диво це допомогло і ось вже півроку у мене гарні здорові волосся без єдиного січеного волоска. Тепер всім це раджу.

Марія, 28 років, Кіров

Ніколи не користувалася маслами для волосся, для мене це в новинку, але масло троянди мене просто приголомшило. Ні один бальзам не давав такого приголомшливого результату, як це масло. Шкодую, що так багато часу провела в пошуку свого засоби і скептично ставилася до натуральним продуктам. Крім масла троянди стала користуватися ще й кокосовим. Ніяк не можу визначитися, який з них краще, але волосся блищать навіть в темному приміщенні, перестали ламатися, ростуть швидко. Загалом, я задоволена, всім раджу.

Відео: Про користь рожевого масла

Оцініть статтю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Next Post

Чай для схуднення проносний. Застосування чаю для схуднення. Імбирний чай: рецепт для схуднення

Пт Вер 6 , 2019
Людство постійно намагається боротися із зайвими кілограмами різними способами: жорсткими дієтами і посиленими тренуваннями. Але… мало хто знає, що правильно заварений чай здатний так само якісно боротися з ненависним вагою і оздоровлювати організм! Кожна жінка хоче мати привабливу і струнку фігуру, але не кожна знає, як саме треба боротися і […]