А Бог буде задовольнятися за вашу дружбу.

Привіт! Це я – Світлячок на даний момент ми поговоримо з тобою про дружбу і про твоїх приятелів, чи вмієш ти дружити. З самого початку заповни маленьку анкету.

1. Запиши ім’я свого друга ______________________________________

2. Чому з усіх діток ти вибрав саме його ______________________

3. Що тобі подобається в приятеля найбільше __________________________

У мене теж є друзі! І Маша, і Слава, і Данник, і Паша і Саша! Ой-ой, напевно, не вистачить і дня, щоб назвати моїх приятелів з Недільної школи. Кожен незвичайний, зі своїм характером, талантами, звичками. Я з усіма намагаюсь знайти спільну мову і допомагаю дітям бути дружніми. А допомагає в цьому мені Біблія. Давай подивимося, що Біблія говорить про дружбу.

Прочитай зазначені вірші з Біблії і встав пропущені слова. Для того, щоб дружба була справжньою необхідно:

• бути самому ……. (Притчі 18:24)

• не віддалятися, коли один …………………… .. (Притчі 17:17)

Притчі 18:24 «Хто бажає мати приятелів, той і сам зобов’язаний бути доброзичливим».

Притчі 17:17 «Правдивий друг любить за всякого часу, як брат, з’явиться під час нещастя».

Скажи, а ти дружній? А що це значить? Бути дружнім значить бути щирим, вірним своєму другові, постійно розмовляти йому правду, допомагати, якщо один потребує підтримки або знаходиться в біді, задовольнятися зі своїм другом, не розмовляти нехороших слів. А найголовніше -, якщо ви посварилися зі своїм другом, необхідно якомога швидше пробачити його і помиритися.

Ти знаєш, а в Біблії є надзвичайно цікава історія про 4 приятелів. Я хочу розповісти тобі цю історію. Її можна знайти в Біблії в Євангелії від Луки в розділі 5 вірші 17-21.

Одного разу Ісус прийшов в Капернаум (назва міста) і зупинився в будинку 1-го з власних приятелів. Коли люди почули, що Ісус прибув, майже всі прийшли слухати Його. Але людей було стільки багато, що все не могли поміститися в вузькому будинку. Багато стояли на вулиці і слухали, майже всі були хворі і бажали зцілитися.

У цьому містечку жив один чоловік, який був надзвичайно хворий. Але він ніяк не міг встати і піти на зустріч до Ісуса. На щастя, у цього хворого жителя нашої планети було чотири приятелів. Вони поклали його на ліжко і понесли до будинку, де був Ісус. Але людей було стільки багато, що пробратися в будинок було неймовірно. Друзі стали думати, що все-таки вони в змозі зробити. І тоді вони приставили до стіни сходи, підняли на горницю хворого. Горницю був тонкий. На покрівлі (горницю) друзі зробили отвір і, прив’язавши мотузки до ковдри, спустили одного в середину. Таким чином хвора людина виявився серед кімнати, де проповідував Ісус. Господь, побачивши віру приятелів, зцілив хворого. Хворий встав, брав своє ліжко і пішов додому, вихваляючи Господа.

Дуже цікава історія! Бог допоміг хворому людині. Тепер він здоровий і прогулюється. Але він не зміг би дійти до Ісуса сам. Бог віддав йому вірних приятелів, які і допомогли йому.

Тепер, якщо твій друг захворів не ходять в школу, сходи до нього і провідай. Принеси йому домашнє завдання і поясни новітню тему. Твій друг буде вдячний тобі. А Богу подобається, коли ми дружні.

А якщо ти зайшов за іншому, щоб спільно піти погуляти, а мати не відпускає його на вулицю, тому що один не встиг прибрати свою кімнату. Ти можеш допомогти йому. В наступного разу він допоможе тобі. Другу і тобі буде надзвичайно приємно. А Бог буде задовольнятися за вашу дружбу.

Ну а на даний момент я задам тобі кілька вопросиков. Мені цікаво, як ти поведеш себе в наступних ситуаціях.

1. Хтось із твоїх приятелів навмисне штовхне тебе або звалить з ніг

• Зробиш йому зауваження

• Чи не скажеш нічого, але образу збережеш

2. Хтось із приятелів зловить твою ручку без дозволу

• Підеш скаржитися вчителю

• спробувати відібрати ручку

• Вдариш, щоб більше не брав

• Ввічливо попросиш покласти на місце

3. Коли хтось буде сміятися над твоїм іншому

• Будеш оберігати одного кулаками

• спробувати роз’яснити, що так недобре поступати

• Будеш теж сміятися над іншому

Мені так хочеться, щоб у кожного були друзі, щоб все намагалися бути дружніми. Адже це не так і просто.

Одного разу до мене прийшла дівчинка Саша і поділилася, що у неї немає приятелів. Вона була надзвичайно засмучена. А що все-таки робити, коли у тебе справді немає приятелів? Питання надзвичайно важкий. Але Бог постійно дає відповідь на наші питання.

По-перше, я їй розповів цю історію про приятелів. По-друге, ми з нею довго розмовляли про те, дружня вона чи ні. Друзі, виявилося, що вона не дуже дружня. Вона не допомагала дітям, якщо вони просили про допомогу. Іноді вона навіть билася і розмовляла нехороші слова на діток. Ну, а по-третє, ми стали кожен день молитися Богу. Ми просили Бога, щоб Саша вивчилася бути дружньою (ввічливій, щирою, вірною, усміхненою, щоб допомагала дітям, не розмовляла нехороших слів). А також ми просили Господа, щоб Він допоміг відшукати одного або приятелів.

Як я був радий, коли Саша прибігла до мене і розповіла про власну новітньої подрузі в школі. Слава Богу! Я мислю, що швидко у неї з’являться нові друзі. Хоча зовсім не обов’язково, щоб приятелів було 10 або 20. У тебе може бути і один друг, але самий слухняний, щирий і вірний. Якщо у тебе досі немає справжнього друга, давай помолимося Богу. Я впевнений, Він допоможе.

Прости мене за те, що я був ворожим (перечисли все, що ти робив помилково. Наприклад: чи не допомагав іншим дітям, обзивався, бився). Навчи мене бути дружнім (ввічливим, щирим, вірним, усміхненим, щоб допомагати дітям, не розмовляти нехороших слів). Допоможи мені відшукати чудового друга і оцінювати нашу дружбу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Next Post

Бізнес побоюється заразних банкрутств

Пт Вер 23 , 2022
За даними дослідження ЦСР, заснованого на систематичних опитуваннях 2,3 тис. Компаній в різних секторах економіки, частка підприємств, схильних до ризику банкрутства, збільшилася з 28% в період з 30 березня по 5 квітня до 32% з 20 по 26 квітня. Вище всього ризик банкрутства оцінюється в торгівлі і сфері послуг – […]

Вам может понравится